כורכום שלם
הכורכום הוא צמח רב-שנתי שמוצאו מדרום אסיה. יש לו קנה - שורש דמוי פקעת והוא הכורכום, בצורתו הטריה.
עוד בטרם החל השימוש בו כתבלין, שימש הכורכום לצביעה. כיוון שהוא משחרר צבע כתום, בדומה לזעפרן, כיכב הכורכום בארצות מסוימות כתחליף לזעפרן היקר,
ועל כן זכה לכינוי זעפרן יפני, הודי או סיני.
בנוסף, משמש הכורכום גם בתעשיית הקוסמטיקה, לייצור קרמים להגנה מפני השמש ועוד.
הכורכום מכיל 3% אשלגן, ויטמין C, בטא-קרוטן וחומרים נוגדי-חִמצון.
הכורכום משתלט על כל תבשיל ולכן כדאי לשלב קורטוב ממנו, עד שמגיעים למינון הרצוי.
את הכורכום מוסיפים לתערובות תבלינים, כגון: גראם מסאלה, חוויאג' וקארי, והוא מתאים לתיבול כרובית, תפו"א, דלעת, דגים, עוף ואורז.