שמן זית סורי ארץ גשור 750 מ"ל Eretz Gshur Olive Oil Souri
כבישה קרה.
בקיבוץ גשור בדרום הגולן נטענו כרם זיתים משמונה זנים יחודיים.
העצים עוצבו למסיק ממוכן המאפשר מסיק במועד הנכון דבר המדגיש בצורה המקסימלית את הארומה בייחודית של הזן.
שיטה זו גם מאפשרת את הגעתם המהירה של הזיתים לעיבוד בבית הבד ומונעת היוצרות טעמי לוואי ועליה בחומציות.
הכבישה הקרה משמרת את הארומה והקפדה על משך הערבול מונעת התחמצנות של המרכיבים הבריאטתיים במצויים בשמן הטבעי.
שמן הבית (המידע נלקח מאתר של היצרן -ארץ גשור)
כנראה זן הזיתים העתיק בעולם.
הזן הראשון שבויית, וזה אפילו קרה פה באיזור של ארץ ישראל ולבנון.
אחד הזנים הנפוצים ביותר במזרח התיכון וזן הנפוץ ביותר בישראל, כמו כן הוא הזן השולט בגידול זיתים בארץ בבעל (=ללא השקייה וטיפול)
הזן מאופיין בשונות רבה של מופעי עץ ונע בין עצים שיחיים לגמרי לעצים תמירים עם גזע מרכזי רחב ונוף מתפשט ופתוח.
הוא אינו מתאים במיוחד לשיטות מסיק מתקדמות (בוצרת) ורגישותו הרבה לעין הטווס, סס הנמר וזבוב הזית בנוסף לסירוגיות גבוהה מאוד, הופכים אותו ללא פופולרי בכרמים אינטנסיביים.
אגב, סורי הוא שיבוש של המילה צורי, כלומר מקורו של הזן מצור שבלבנון ולא מסוריה.
הזיתים מאורכים במקצת עם קצה שפיצי, גודלם בינוני והם מתאימים ונפוצים מאוד בכבישה.
השמן מזן סורי הוא הנפוץ ביותר בארץ, רובו מכרמי בעל, ובשל כך יצא לו שם של שמן דומיננטי ומרוכז מאוד בטעמיו. שם זה כמובן נכון חלקית ומוגבל רק לשמן המגיע מכרמי בעל.
בכרמים אינטנסיביים השמן נוטה להיות עדין יותר משמעותית ו"ידידותי יותר" למשתמש.
אחוזי השמן שלו גבוהים ועוברים בקלות את ה- 20%. השמן בעל ארומה פירותית בולטת וכאשר טועמים את השמן אפשר ממש לדמיין זית (פרי) במצב נוזלי.
השמן מאופיין בחריפות ומרירות שיכולים להיות עדינים או דומיננטיים, תלוי בצורת הגידול.
לשמן אחוז גבוה של חומצה אולאית והוא נחשב לשמן השומר על טעמיו לאורך זמן.
כשרות:
כשר למהדרין בהשגחת מועצה דתית אזורית רמת הגולן ללא חשש אבל ערלה ושביעית.