למה זה טובשמן האבוקדו מתאפיין בתכולה גבוהה של ויטמין E (טוקופרול) – אנטיאוקסידנט (נוגד חמצון) רב עוצמה המסייע במניעת מחלות לב והאטת תהליכי ההזדקנות.
מחקרים מראים כי רמות ויטמין E גבוהות בתזונה נמצאות בקורלציה גבוהה עם הפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם. כמו כן, ויטמין E תורם לאלסטיות ולעמידות של תאי העור, ומגן על העור מפני נזקי חימצון וקרינה.
התרומה החשובה של ויטמין E לעור מגיעה דווקא דרך התזונה – מאחר שבאמצעותה עובר הוויטמין אינקורפרציה לתוך קרומי תאי העור.
שמן האבוקדו נוצר בתהליך של כבישה קרה,ללא תוספות וללא חומרים משמרים.
מתאים לתיבול של מגוון סלטים,בשרים,דגים,גבינות ופסטות.
מומלץ לשימוש ת,בישול,צלייה ואפייה.
עלולה להופיע עכירות הטמפרטורה מתחת ל7 מעלות,הדבר הינו תקין וייעלם בעת החימום.
ניתן לטיגון ולצלייה בטמפרטוה גבוהה מאוד.
רכיבים
שמן אבוקדו כתית מעולה בכבישה קרה.
ערך תזונתי ל-100 מ"ל
אנרגיה(קק"ל) 810
חלבונים(גרם)0
פחמימות(גרם)0
שומנים(גרם)90
מתוכם שומן רווי(גרם)16
מתוכם שומן בלתי רווי(גרם)74
שומן טרנס פחות מ0.5 גרם
נתרן(גרם)0
כולסטרול פחות מ2.5 מ"ג
תכולה
250 מ"ל.
כשרות
כשר למהדרין בהשגחת הבד"ץ חתם סופר ובהשגחת הרבנות ראשל"צ.