מה התכונות של חמאת קקאו ?
חמאת קקאו שאנו משווקים הינו מוצר איכות טבעי ובריא, בעל גוון צהבהב, שמקורו בדרום אמריקה וחוף השנהב.
החמאה עצמה מורכבת משומן טבעי באחוזים גבוהים, המכונה גם שמן תאוברומה, ובזכות רמה גבוהה של שומן טבעי מדובר במוצר בעל חיי המדף ארוכים במיוחד.
בחימום חמאת הקקאו הופכת לנוזל.
חמאת הקקאו אמנם חסרת טעם, אולם היא סופחת טעמים של מוצרי מזון אחרים וגם שופעת בארומת שוקולד.
ערכים תזונתיים ל 100 גרם :
קלוריות 884
סה"כ שומן 100 גרם
מתוכו שומן רווי 60 גרם
איך מפיקים חמאת קקאו ?
את חמאת הקקאו מפיקים מפולי קקאו הנקלים בטמפרטורות גבוהות ונטחנים לאחר מכן באיטיות. בהליך הטחינה נוצרת עיסת קקאו הנדחסת בטמפרטורה גבוהה וכך אפשר להפריד את השומן של הקקאו שממנו מייצרים את החמאה. את שאר רכיבי העיסה המכונים עוגת קקאו טוחנים לכדי אבקת קקאו.
איך משתמשים בחמאת קקאו ?
החמאה המופקת מקקאו מהווה מרכיב יסוד במגוון מוצרי מזון ואפייה, לצד שימושים מגוונים בתעשיית הקוסמטיקה והרפואה. חמאת הקקאו משמשת כתחליף מעולה לחמאה רגילה עבור מאפים, קינוחים ומזונות פרווה ומשמשת כחלק מהותי מתפריטם של טבעונים שאינם צורכים מוצרי חלב. בנוסף, החמאה מבוקשת בתעשיית הקוסמטיקה לייצור מגוון קרמים, משמפו ועד סבונים, בהיותה תורמת להזנת העור והשיער, גמישותם וריכוכם. בעולם הקוסמטיקה החמאה משמשת בין היתר כחומר בסיס איכותי למשחות , קרמים ומוצרי טיפוח רבים.